Informatie over de ringmus

Het voedsel van de ringmus bestaat uit zaden, graan, insecten en larven.

Beschrijving

De ringmus wordt ongeveer 14 cm groot, een fractie kleiner dan de huismus.

Zowel mannetje als vrouwtje hebben een kastanjebruine kruin, een zwarte wangvlek en een witte halsring.

De wangvlek is een goed herkenbaar verschil met de huismus.

De bovenzijde is bruin met zwarte strepen en de onderzijde lichtgrijs.

Het legsel bestaat uit drie tot zes fijngevlekte, witte en glanzende eieren.

Het wijfje broedt meestal twee- tot viermaal per jaar.

Voedsel:zonnepitten, zaden, pindablokken en pinda’s.
Voerplaats: op de grond, eventueel voedertafel.